fbpx

Увага, наша будівля підключена до електромережі по категорії А, від двох незалежних джерел живлення. Тому графік відключення електроенергії на нашу клініку не розповсюджується. Ми працюємо у звичайному режимі для наших пацієнтів.

Реєстрація на візит

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Супер акція! Лазерна корекція зору будь-яким методом за спеціальною ціною – від 14500 грн. Час акції обмежений.

“Британський офтальмологічний центр” і “Німецька очна клініка” – об’єдналися до однієї клініки!

Об’єднання досвіду лікарів, знань та впровадження нових технологій!

Симптоми захворювання очей

Якщо Ви читаєте цей текст, ймовірно, Ви вже знайомі з контактними лінзами або окулярами (або з тими й іншими) не один рік і занадто добре знаєте всю цю мороку і обмеження, які з ними пов’язані. Ось що насправді відбувається.

Переходячи з одного середовища в інше, наприклад, з повітря у воду, промені світла заломлюються. Це називається «рефракція». Коли промені проходять через тканини рогівки і кришталик, вони піддаються рефракції таким чином, який дозволяє їм фокусуватися на сітківці. Явище, коли око не може сфокусувати світло на сітківці, зазвичай через не зовсім правильну форму ока, називається порушенням рефракції.

Нижче коротко описані найбільш типові порушення рефракції й захворювання очей, які зобов’язані своїм виникненням, головним чином, старіння й ущільнення або помутніння кришталика, яке може відбуватися в похилі роки.

Захворювання очей:

Короткозорість

Короткозорість

Короткозорість (розмитий зір вдалину), яка інакше називається міопія, — це найбільш часте порушення рефракції. Зазвичай вона виникає, коли очне яблуко занадто довге або рогівка занадто вигнута. Надлишкова довжина ока призводить до того, що промені світла від віддалених об’єктів фокусуються в точці, яка знаходиться ближче по осі і не досягає сітківки; при цьому промені світла розсіюються і в мозок потрапляє несфокусоване зображення.

Далекозорість

Далекозорість

Далекозорість (тобто нездатність чітко бачити об’єкти поблизу) – це загальновживаний термін для гіперметропії, — викликається тим, що очне яблуко занадто коротке або рогівка занадто плоска. Через недостатню довжину ока, рогівці і кришталику не вистачає місця для перетину променів світла в фокальній точці на сітківці, і тому зображення фокусується за сітківкою, а в мозок знову і знову вирушають неякісні сигнали.

Астигматизм

Астигматизм — дефект зору, пов’язаний з порушенням форми кришталика, рогівки або ока, в результаті чого людина втрачає здатність до чіткого бачення на будь-якій відстані: і близько, і далеко. Якщо астигматизм не лікувати, він може призвести до косоокості і різкого падіння зору. Без корекції астигматизм може викликати головні болі і різь в очах.

Пресбіопія

Пресбіопія — вікова далекозорість, викликана природним старінням людини. Це аномалія рефракції ока, при якій людина не може розглянути дрібний шрифт або маленькі предмети на близькій відстані. Пресбіопія зазвичай починає вражати людей у віці від 40 до 50 років. Її найбільш ймовірна причина — втрата еластичності кришталиком.

Катаракта

Всупереч поширеному переконанню, катаракта — це не плівка, що утворюється на поверхні ока, а зміна прозорості кришталика всередині ока, яка не дає променям світла проходити через нього. Таке поступове помутніння робить зір менш гострим з часом. Промені світла, яким вдається проникнути до сітківки, розсіюються, і зір стає розмитим.

В связи с работами с телефонными линиями на данный момент в клинике доступен номер телефона для экстренной связи +380 664 999666. Приносим извинения за временные неудобства.
9:00 – 19:00
Понеділок - Неділя
Працюємо без вихідних

Реєстрація на візит

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Реєстрація на візит

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.