Хірургічне лікування глаукоми

Ми лікуємо всі види глаукоми із застосуванням найсучасніших і ефективних хірургічних методик

Реєструйтесь на консультацію до клініки

Метою хірургічного лікування глаукоми, як правило, є створення додаткової системи відтоку водянистої вологи для зниження внутрішньоочного тиску. Операція дозволяє позбавити людину від застосування медикаментозних засобів (або істотно знизити залежність від них).

Види антиглаукомних операцій

Непроникаючі операції при глаукомі: непроникаюча глибока склеректомія (НГСЕ)

У разі відкритокутової глаукоми цієї операції віддається перевага, так як вона максимально безпечна, завдяки відсутності перепадів тиску при цілісності порожнини ока. В цьому випадку, порожнина ока не розкривається, що дає можливість дуже плавно знизити очний тиск.

При необхідності, є можливість комбінації антиглаукомних операції і операції з видалення катаракти.

Втручання виконується амбулаторно, період повної реабілітації становить 1-2 дня. Правильне виконання операції хірургом зводить ризики потенційних ускладнень практично до нуля.

Проникаючі антиглаукомні операції: трабекулектомія

Відмінність цієї операції від непроникаючої – в розтині ока. В цьому випадку око розкривається, а при непроникаючій операції тонка напівпроникающа десцеметова оболонка залишається збереженою, роблячи око герметичним.

Трабекулектомія – перевірений часом тип операцій. До неї вдаються, якщо глаукома вже досить розвинена, і існує необхідність в проведенні операції повторно.

Реабілітація після цієї операції триваліша, але ефективність вище, так як результати зберігаються більш тривалий термін.

Коли необхідно робити операцію?

Хірургічне лікування – це альтернатива медикаментозної терапії, що проводиться в початкових стадіях захворювання. Крім того, це єдино можливий спосіб стабілізувати глаукомного процес і зберегти зір в розвиненій стадії і далеко зайшли, захворювання, коли ефект лікування медикаментозними препаратами недостатній.

Чому «Британський офтальмологічний центр»?

Висококваліфіковані фахівці

«Британський офтальмологічний центр» – постійно навчає своїх фахівців за кордоном.

Сучасна офтальмологія

Ми діагностуємо все очні захворювання і мікрохірургічне лікування найсучаснішими методами.

0 +
Консультацій
0 +
Лазерних корекцій
0 +
Лікування катаракти